YOU ARE NOT MY GURU

Posted: 02/08/2016 by admin

You are not my guru - Tony Robbins

Waarom ik de documentaire over Tony Robbins niet volledig kan aanbevelen. 

Ver voor het uitkomen van de laatste editie van Power Post, had ik al bedacht om de documentaire “I am not your guru” aan jullie aan te bevelen. Ondanks het feit dat ik hem nog niet gezien had. Immers, alles wat ik van deze man tot op heden gezien heb, vind ik fantastisch. Dus waarom zou het in dit geval anders zijn? En toch kan ik de documentaire niet voor 100% aanbevelen. 

Ik zal jullie uitleggen waarom. Tony Robbins is zowel letterlijk als figuurlijk een grote op het gebied van coaching. Hij heeft veel boeken geschreven, geeft meerdaagse uitverkochte seminars en is onder andere te gast geweest bij Oprah ( dan weet je het wel). Ik zou jullie dan ook zeker aanraden om een van zijn boeken te lezen, bijvoorbeeld “Je ongekende vermogens” een absolute aanrader. Ook zijn er een boel inspirerende filmpjes op Youtube te vinden waarin je in een aantal minuten Tony zo krachtig te werk ziet gaan, dat het je zelf ook aan het denken zet.  

Terug naar de Netflix documentaire. Wat gebeurt er in de documentaire dat ik hem niet volledig met volle 100% kan aanbevelen? Kort gezegd komt het er op neer dat Tony in gesprek is met een vrouw over haar relatie. Hij ontdekt al snel dat de vrouw niet volledig gelukkig is in haar huidige relatie en vraagt zich – waarschijnlijk terecht – af, of de basis van deze relatie wel de goed is. Gaande weg het gesprek komt het erop neer dat Tony de vrouw aanspoort, of in ieder geval uitnodigt, om direct, en plein public, de man op te bellen en de relatie te verbreken. Er zal uiteraard in het fragment geknipt zijn, maar dit is wat we te zien krijgen.

Ik schrok behoorlijk van deze situatie. Dit druist zo in tegen mijn manier van mensen begeleiden. Uiteraard zul je ten alle tijden voor het meest zuivere willen gaan en datgene bereiken waarin iemand écht zichzelf is en zijn of haar hart volgt. In die zin kan ik mij dus zeker vinden in de kritische houding tegenover de relatie. Maar om iemand aan te sporen om voor een publiek van 2000 mensen, op speaker phone een relatie te verbreken, gaat tegen mijn vorm van zuiver handelen in. Dat zou mijn inziens privé met enkel de mensen waar het om gaat moeten gebeuren. 

Waarom deel ik dit verhaal met jullie? Omdat het tegelijkertijd een prachtig thema laat zien. Namelijk: laat je zoveel mogelijk inspireren maar blijf altijd kritisch. Blijf altijd voelen en checken bij jezelf, hoe voelt dit voor mij? Wat vind ik hier zelf van? En neem datgene mee wat je inspireert en waar je van leert. Wees niet blind in het volgen van mensen, maar blijf altijd je eigen visie en je eigen hart op nummer 1 zetten. 

Toch benieuwd geworden naar de betreffende documentaire? Hij is hier via Netflix te bekijken: 

Ga naar NETFLIX

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram

No Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: