VAN WENS NAAR WAARMAKEN

Posted: 17/01/2017 by admin

Doe een wens

Hoe jij jouw wens dit jaar waarheid gaat maken. 

2017, de start van een nieuw jaar, waarin er nog van alles mogelijk is. Alle opties staan nog open en je hebt nog geen idee wat dit jaar brengen zal. Is dat niet een heerlijk gevoel? De wetenschap dat wat er ook gebeurt de mogelijkheid bestaat dat jij er aan het eind van dit jaar heel anders bij zit dan nu? Ok, ik geef toe, het kan ook een beangstigend gevoel zijn. Maar ik kies er voor nu voor en juist het positieve van in te zien en benieuwd te zijn naar al het moois dat ons te wachten staat. 

Hoe je jouw lot een handje opweg kunt helpen.

Natuurlijk zijn er altijd dingen waar je geen invloed op hebt. Factoren waarin je afhankelijk bent van anderen. Momenten waar je te dealen hebt met hoe de maatschappij op dat moment iets aanpakt. Situaties waarin je je afhankelijk voelt door de beperkingen van jouw eigen situatie. Kortom er zijn genoeg momenten of situaties waarbij je het niet altijd voor het zeggen hebt en die soms anders lopen dan jij zou willen. 

Gelukkig is dit niet in alle situaties het geval en zijn er minstens net zo veel  – al dan niet meer – momenten waarbij jij het wél voor het zeggen hebt. En die momenten zijn er vaker dan dat jij misschien door hebt. Dit zijn de momenten die we in gaan zetten om jouw wens waarheid te laten worden. En dit is hoe we dat gaan doen.

Van wens naar waarmaken

1) Doe deze oefening op een moment dat je de tijd hebt om dit rustig te doen. Zorg dat je pen en papier klaar hebt liggen.
2) Zoek een plekje waar je volledig ontspannen en ongestoord deze oefening kunt volgen.
3) Zet- als je dat prettig vindt – een rustgevend muziekje op, zodat je totaal tot rust komt. Bijvoorbeeld deze rustgevende piano muziek: 

4) Doe je ogen dicht en adem een paar keer diep in en uit.
5) Voel hoe je lijf door deze bewuste ademhaling steeds meer tot rust komt.
6) Laat alles los wat er nu niet toe doet en laat meevoeren door de klanken van de muziek.
7) Stel je voor dat het eind van 2017 is. Het is 31 December 2017 aan de vooravond van jouw oud en nieuw. Je ziet er prachtig uit en je kijkt er naar uit om er een mooie avond van te maken, met alle lieve en mooie mensen om je heen. Voor je de lange en leuke avond in gaat neem je nog heel even de tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar. Op het jaar dat jouw wens werkelijkheid werd. Voel de kriebels in je buik wanneer je je dit beseft, het besef dat jouw wens is uitgekomen.
8) Terwijl je geniet van de kriebels in je buik haal je nog eens heel diep adem en stel je jezelf van binnen de vraag “Wat is mijn gelukswens voor mijzelf voor komend jaar?”. Geef jezelf de ruimte om het antwoord te ervaren. Wist je de wens al en is het een bevestiging? Wist je hem nog niet, en sta je nu open voor een verhelderend antwoord? Zie je een beeld verschijnen? Voel je wat jouw ultieme wens is? Of heeft het even de tijd nodig om concreet te worden? Geef jezelf de tijd om dit langzaam helder te krijgen en schrijf het daarna in een paar zinnen op.
9) Doe je ogen weer open en probeer nog even in het gevoel van jouw wens te blijven, terwijl je naar de door jou opgeschreven tekst kijkt. Stel je op dat moment de vraag hoe je van deze wens een concreet en meetbaar doel kunt maken. Is je wens “Ik wil aan het eind van dit jaar slank zijn”, verbuig de wens dan naar “Ik wil december 2017 10 kilo zijn afgevallen. Is je wens “Aan het eind van het jaar wil ik mijn eigen bedrijf opgestart hebben” verbuig die wens dan naar “In december 2017 heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is mijn website online” enz. enz.
10) Kijk nu hoe je jouw concrete en meetbare doel, kunt opdelen in 12 subdoelen. Oftewel wat is er voor het bereiken van dit doel allemaal nodig? Wil je jouw eigen bedrijf beginnen, is het dan handig eerst onderzoek te doen? Vervolgens een businessplan uit te werken of onderzoeken welke investeringen je nodig hebt. Hoe ga jij jouw doelgroep bereiken en wat heb je daarvoor nodig? Enz enz. Zorg ervoor dat je in totaal maximaal 12 subdoelen hebt. Zodat je deze per maand kunt indelen.
11) FOCUS Besluit in het hier en nu dat je je enkel en alleen nog zult focussen op de door jou gestelde subdoelen. Dus je houdt je nog niet bezig met jouw subdoelen van over 3 maanden. Je houdt echt alleen bezig met het subdoel van die maand. Dat is de enige manier waarop je het leuk en bereikbaar houdt voor jezelf. En dat is een van de belangrijkste sleutels in het waarmaken van jouw wens.
12) Ontwikkel een passende affirmatie bij jouw wens. Een affirmatie is een zin die op een positieve manier jouw wens bekrachtigd en je door hem uit te spreken al goede energie geeft en het gevoel geeft dat je het gaat halen. Dus in het geval van een nieuw bedrijf kan jouw affirmatie zijn “Ik zet mijn unieke talent in en mijn mijn dromen waar.” Schrijf hem op en zorg dat hij ergens is waar je hem vaak tegen zult komen.
13) Haal nog een keer diep adem en geniet van het gevoel dat je weet dat jij vanaf nu gaat zorgen dat jouw wens werkelijkheid wordt. 

Heb je moeite met samenstellen van je subdoelen? Mail me dan gerust en ik kijk graag met je mee! Mail naar Rosanne@vds-empowerment.nl en ik reageer zo snel mogelijk.

Heel veel succes met maak je wensen waar!

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram
%d bloggers liken dit: