WAT ZEGT JOUW GUILTY PLEASURE OVER JOU?

Posted: 04/05/2016 by admin

Guilty Pleasure

Wist je dat je van je guilty pleasure iets over jezelf kunt leren? 

We hebben ze allemaal, guilty pleasures, maar wat zijn het eigenlijk? De exacte betekenis is : “iets waaraan men stiekem genoegen beleeft hoewel men weet dat het eigenlijk niet hoort; stiekeme geneugte; heimelijk pleziertje.

Kort gezegd dus iets wat je graag doet maar waar je niet zo graag voor uit komt. Zoals gezegd heb ik het dan niet over het stukje pure chocola dat je iedere avond na het avond eten pakt wanneer niemand het ziet. Ik heb het over bepaalde liedjes luisteren of series of films kijken of andere dingen die je kunt doen.
 
Het beste voorbeeld van mijzelf komt uit de tijd dat ik midden in mijn burn-out zat. Ik was zoals het woord al zegt helemaal opgebrand en kon niet veel meer dan slapen en eten en heel af en toe een klein beetje tv kijken. Maar zelfs dat tv kijken mocht niet te ingewikkeld zijn want dan kon ik het niet volgen of simpel weg niet aan. Wat resulteerde in mijn absolute guilty pleasure van dat moment: ‘We zijn er bijna‘ van omroep Max. Ja je leest het goed een programma van omroep Max en wat voor een! Een programma waarin pak em beet 40, 65+’ers die elkaar niet kennen samen, onder de bezielende leiding van Martine van Os een kampeerreis maken van 3 weken. Beelden van mannen met veel te dikke bierbuiken die op kleine klapstoeltjes bespreken wat ze die avond op de bbq gaan leggen en vrouwen die iedere ochtend de hele caravan van binnen en van buiten doen (dat is toch geen vakantie?!). Dat is het, meer is het niet en dat terwijl ik echt een oprechte hekel heb aan kamperen.
 
Ik ben ondertussen alle schaamte voorbij en deel dit graag met jullie, te meer omdat ik er achter kwam dat je guility pleasure iets zegt over jouw stiekeme verlangen.
Mijn stiekeme verlangen was op dat moment niet zo zeer een kampeertrip maken met 40, 65+’ers en Martine van Os, o nee……… Het rustgevende van naar het hele simpele en ontspannen leven kijken, dat die mensen leefden, bedenken wat ze ’s avonds gingen eten, en ‘o jee krijg ik de voortent nog wel schoon’, die simpelheid, daar verlangde ik hevig naar. 
 
Zo verschoof mijn guilty pleasure – en daarmee dus mijn stiekeme verlangen – toen ik langzaam herstelde van mijn burn out van ‘We zijn er bijna’ naar ‘Droomhuis gezocht‘. Ja ik geef direct toe, weer een programma van omroep Max, het heet niet voor niks guilty pleasure. Een programma waarbij Sybrand Niessen met eveneens 55+’ers opzoek gaat naar een tweede huis in het buitenland. Nog steeds redelijk simpel van aard en ontspannen als boventoon, maar al meer met het verlangen weer iets van de wereld te gaan zien en langzaam weer op pad te gaan. Een verlangen naar bezit ook en meer verantwoordelijkheid inmiddels, een eigen huis misschien.
 
Genoeg over mijn guilty pleasures. Nu ik heb uitgelegd hoe het concept in elkaar zit is het aan jou om te gaan ontdekken wat jouw guilty pleasures over jou zeggen. Dit hoeft uiteraard niet persé om een tv programma te gaan. Wellicht kijk je stiekem iedere dag naar onbetaalbare huizen op funda en heb je toch een verlangen wat grootser te leven dan dat je nu doet. Misschien wil je zelfs in een andere stad een nieuw avontuur aan te gaan. Misschien heb je een verantwoordelijke baan in een groot bedrijf en kijk je door de weeks het liefst stiekem Disney films.
Kortom, wat is de rode draad door jouw guilty pleasure? Ik weet zeker dat als je er van een afstandje naar kijkt je de rode draad kunt gaan ontdekken. Wanneer je de rode draad hebt ontdekt kun je gaan kijken aan welk stiekeme verlangen het tijd wordt toe te geven en aan welk verlangen je meer ruimte kunt bieden. Uiteindelijk geeft jouw stiekeme verlangen aan wat goed is voor jou, dus het wordt de hoogste tijd hier gehoor aan te gaan geven! Lukt het je niet jouw rode draad te ontdekken? Mail dan geheel vrijblijvend jouw guilty pleasure naar rosanne@vds-empowerment.nl en ik ga gratis voor jou opzoek naar jouw stiekeme verlangen!
Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram

No Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: