Waarom je vandaag nog moet beginnen met meer tijd te maken voor ontspanning

Posted: 07/09/2017 by admin

Warrom je vandaag nog moet beginnen met meer tijd te maken voor ontspanning

En je met ontspanning uiteindelijk meer bereikt dat met hard werken. 

Stel je eens voor…. 

Het is donderdagmiddag en je zit op jouw werk. Het is een koude herfstdag en het lijkt wel of de kou door de muren naar binnen komt. Je bent moe en kan nog maar aan 1 ding denken ‘weekend’. Omdat het einde van het jaar nadert en jij je vakantie dagen nog niet hebt opgemaakt, heb je morgen vrij gepland. Heerlijk, een lang weekend waarin je helemaal niks hoeft te doen. De uren lijken wel voorbij te kruipen en er lijkt geen eind aan de dag te komen. 

Sinds het wat slechter op de zaak gaat en er op verschillende afdelingen al mensen zijn weg gevallen, komt er steeds meer op jouw bord terecht. Eigenlijk is het te veel. Dat merk je aan alles. Je kan alles net niet goed genoeg doen, althans naar jouw smaak niet goed genoeg, dus al het werk wat je aflevert voelt onvolledig. 

De spanning is merkbaar binnen het bedrijf. Mensen zijn sneller geïrriteerd en iedereen wil haantje de voorste zijn om werk aan te nemen. Alles om jezelf onmisbaar te maken binnen het bedrijf. Het allerbelangrijkste: blijven lachen, niet laten merken dat het te veel is want dan zouden ze denken dat je zwak bent en het niet aan kunt. 

Het is 17:10 over 40 minuten mag je eindelijk naar huis en begint jouw weekend. Je neemt je voor een lange warme douche te nemen en met je lievelingsserie op de bank te ploffen. Het komende weekend doe jij niks. Wat een fijn vooruitzicht is dat. 

Ontspanning

Het is 17:40, hoewel het laatste half uur wel voorbij lijkt te kruipen sterk je je aan de gedachte van jouw douche. Terwijl je daaraan denkt komt jouw leidinggevende binnenlopen. Hij komt net uit een telefoongesprek met één van jullie belangrijkste klanten. De deadline van jullie klus is verschoven van aanstaande dinsdag, naar maandagochtend 10:00. Of je alsjeblieft vanavond over wilt werken en morgen toch naar kantoor wilt komen. 

Het voelt alsof een langgekoesterde vakantie niet door kan gaan en je kan wel huilen van verdriet. “Neeeeee, ik wil dit niet!” denk je. Maar je raapt jezelf intern binnen no time bij elkaar en zegt in plaats daarvan met een vastberaden blik “Natuurlijk doe ik dat, alles voor de zaak.” en je whatssappt naar huis dat het vanavond laat zal worden.

Nu stel je je dit voor…..

Het is donderdagmiddag en je voelt de zon op jouw huid. Hoewel de herfst in Nederland zijn intrede heeft gedaan lig jij op een zonnig en warm Grieks eiland. Je hoort de zee en voelt het zand onder je. Verder is er niks. Niks meer dan jouw totaal ontspannen zijn. 

Na een aantal lastige jaren gaat het gelukkig weer fantastisch goed op de zaak. De omzet groeit als kool en de opdrachten blijven binnenstromen. Jouw leidinggevende is zo blij met jouw verdienste dat hij je net vlak voor de vakantie promotie heeft gegeven. Het leven lacht je toe. 

Ontspanning

Ineens gaat je telefoon, het is jouw leidinggevende. Je neemt op en hoort zijn verhaal aan. Er is ineens een spoedklus binnen gekomen. Een klus van een klant waar jij al maanden op aast en aangezien jij het meest geschikt bent om deze klus aan te pakken, wilde hij toch jou het eerst  vragen voor deze klus. Of je wellicht vroegtijdig van vakantie terug wilt komen en deze klus wilt aanpakken. 

Je kijkt nog eens om je heen en voelt een kriebel in je buik. Je bedankt jouw leidinggevende voor het aanbod en vertelt hem dat je liever nog even van de zon geniet. Dat je hem succes wenst en graag over 1,5 weken weer op kantoor ziet. Je zet je telefoon uit en stopt hem diep onder in je tas. Dan loop je de zee in voor een duik. 

De kracht van ontspanning

Hoe meer je ontspant, hoe ontspannender jij je voelt. Hoe ontspannender jij je voelt hoe makkelijker jij keuzes maakt die goed zijn voor jou. Keuzes waar je écht gelukkig van wordt. Dit kan gelden voor je baan, maar ook binnen relaties, vriendschappen en persoonlijke keuzes. Eigenlijk kun je het zo simpel stellen dat wanneer je écht ontspannen bent en jij je goed voelt, je altijd de meest dienende keus voor jou kunt maken. 

Hoe vaker je stress ervaart, hoe vaker je ook vanuit diezelfde stress keuzes zult maken die niet altijd goed zijn voor jou. 

Nu heb je niet altijd in de hand of je wel of niet stress ervaart. Soms zijn er veel externe factoren bij aanwezig. Wat je wel altijd in de hand hebt, is wanneer jij tijd maakt voor ontspanning en hoe vaak je dit doet. 

Weet: 

  • Dat ontspannen en bijkomen van je drukke agenda twee verschillende dingen zijn. Ben je benieuwd wat het verschil is? Ik leg het uit in deze video: 
  • Dat je ontspanning nodig hebt om te weten, voelen en doen wat goed is voor jou. Van inspiratie opdoen voor nieuwe ideeën tot goed voor je lijf zorgen en alles wat daartussen zit. De ruimte nemen om te ontspannen levert je zoveel meer op dan je voor mogelijk kunt houden. GUN JEZELF DAT! 
  • Dat het per persoon verschilt wat ontspanning oplevert. De een ontspant van hardlopen, de ander moet er niet aan denken en krijgt er juist stress van. Dan bereik je dus totaal het tegenovergestelde van datgene waar je naar op zoek bent. Datgene doen wat past bij jou is dus mega van belang! Weet je niet zo goed wat dat is, of ben je gewoon nieuwsgierig of datgene wat je doet écht past bij jou? Doe dan deze visualisatie oefening: 
  • En weet bovenal: dat je ieder moment van de dag kunt ontspannen. Jij kiest wanneer je hier tijd voor vrij maakt. Jij hebt het heft in handen. 

Deel dit artikel zowel offline als online met jouw vrienden en netwerk. Het is zo belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten hoe belangrijk ontspannen is. 

Heb je vragen over dit onderwerp of over iets anders? Dan kun je mij altijd even een mailtje sturen. Je doet dat via deze knop


Mail je vraag hier

Fijne dag!

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram
%d bloggers liken dit: