Visualisatie Oefening – Het huis van jouw hart

Posted: 18/04/2017 by admin

Visualisatie oefening - Het huis van jouw hart

Loop jij al een tijdje met een persoonlijke vraag, waar je het antwoord maar niet op vindt? Dan is deze oefening iets voor jou!

We kennen het allemaal, een vraag die maar in je hoofd blijft rondspoken, maar waar iemand anders je ook niet echt mee kan helpen.
Een vraag die, om welke reden dan ook, te kwetsbaar voelt om met je omgeving te delen.
Of juist een vraag die je al vaker gedeeld hebt met je omgeving, maar waar je het juiste antwoord maar niet op vindt, omdat dat antwoord vanuit jouw moet komen.

Wat de reden ook is, dat jij het antwoord op jouw vraag nog niet gevonden hebt, met deze oefening kun jij daar nu verandering in gaan brengen.  

Voorbereiding op de visualisatie oefening.

Zorg dat je deze oefening op een moment doet, dat je ruim de tijd hebt en er geen enkele reden is om je gehaast te voelen. De oefening zelf zal ruim een half uur duren, maar het zou goed kunnen zijn dat je nadien een aantal dingen voor jezelf op een rijtje wilt zetten. Ik raad je aan een uurtje uit te trekken.

Daarnaast is het slim om de oefening op een plek te doen waar je niet gestoord kunt worden of geen last hebt van geluid van buitenaf. 

Zorg er ook voor dat de door jou geformuleerde vraag zo concreet mogelijk is. Met andere woorden: dat het een soepel lopende zin is, die je zo op kunt noemen. Schrijf hem van te voren op een leeg vel papier en houd dit papier tijdens de oefening bij je. 

Hoe gaat deze visualisatie oefening in zijn werk?

Dat is eigenlijk heel simpel: je gaat lekker achterover zitten of liggen, doet je ogen dicht en volgt wat er in de oefening gezegd wordt. Kip simpel dus.
Tijdens de oefening zul je gaandeweg antwoorden en inzichten verkrijgen. Het kan slim zijn deze antwoorden tussendoor op te schrijven zodat je zeker weet dat je niks vergeet.
Mocht je het vervelend vinden om tijdens de oefening je ogen open te moeten doen om je inzichten op te schrijven – wat heel begrijpelijk zou zijn – zorg er dan voor dat inzichten en antwoorden heel helder voor je zijn, voordat je verder gaat in de oefening. 

de visualisatie oefening

Als het goed is ben je er nu helemaal klaar voor. Dus zoek een rustig plekje en laat je meenemen in de oefening opzoek naar de antwoorden op jouw vraag! 

ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring!

Heb je vragen naar aanleiding van deze oefening over datgene wat er bij jou uit kwam? Mail me dan gerust! Ik ben ontzettend benieuwd naar hoe de oefening voor jou is geweest. Ook als je geen vragen hebt, maar het gewoon leuk vindt om jouw ervaring te delen, zie ik jouw reactie heel graag tegemoet. 

Deel deze oefening ook zeker met jouw omgeving. Het is een oefening die voor iedereen iets moois kan betekenen!

Je kunt jouw vraag of jouw ervaring mailen naar Rosanne@vds-empowerment.nl of via onderstaande knop:

STEL JE VRAAG HIER

Volg VdS Empowerment online:

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram
%d bloggers liken dit: