VERTROUWEN ALS DE BASIS | KIJKTIP!

Posted: 26/04/2016 by admin

Vertrouwen

De basis van vertrouwen

Kies jij er net als ik, deze Koningsdag voor om lekker binnen te blijven met de kaarsen aan en een oranje tompoes op schoot? Dan heb ik een geweldige kijk tip voor je! We houden namelijk allemaal van Oprah, don’t we? Ik kan het oprecht nog steeds jammer vinden dat ze hier in Nederland van de buis is, maar gelukkig weet ze met haar eigen televisiekanaal OWN mij via het internet zo nu en dan te bereiken en met name te inspireren. 

Zo zendt ze iedere zondag ‘Super Soul Sunday’ uit, een programma waarin ze iedere week met een andere inspirerende gast spreekt over verschillende onderwerpen maar altijd met de verbindende factor ‘Je ziel’. Voor ons Nederlanders klinkt dat al snel veel te groot of beladen, maar de Amerikanen hebben het talent om ‘zelf onderzoek’ en daaraan gerelateerde onderwerpen aan het licht te stellen en op open en luchtige manier te kunnen bespreken. Je zult wellicht begrijpen: ik smul daarvan en wil jou op deze natte, koude koningsdag daarvan mee laten smullen. 

Ik zag deze aflevering zelf ook pas van de week en wil hem in het bijzonder met jullie delen omdat hij prachtig treffende raakvlakken heeft met de basis van mijn eigen Visie Vierkant, waarbij het vertrek punt en de dus de basis ‘Vertrouwen’ is.Visie Vierkant Te gast bij Oprah is schrijfster en coach Iyanla Vanzant en zij vertelt op een inspirerende manier waarom volgens haar ‘Vertrouwen’ de basis van alles is. Ik had het zelf niet beter kunnen uitleggen en deel haal visie (bijna) volledig, (er moet altijd een beetje ruimte over blijven voor je eigen visie). Degene die wat moeite hebben met het begrip ‘God’ raad ik aan voor het kijken van de aflevering mijn blog van een tijdje terug te lezen: ‘Wat is spiritualiteit?’ om dan met een wat ruimer blikveld de aflevering te kunnen zien.

Geniet van de aflevering en laat me vooral in de comment box op facebook weten wat je ervan vindt! Werkt de onderstaande video niet klik dan op deze link: Super Soul Sunday

Fijne Koningsdag! 

 

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram

No Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: