ROLLER COASTER

Posted: 03/02/2016 by admin

Roller Coaster

 

roller coaster

Ik zie mezelf nog zo zitten: in mijn huis op de bank met mijn jas nog aan. Ik was net thuis gekomen van mijn werk en was moe, heel moe. Ik was te moe om mijn jas uit te doen of überhaupt nog maar te bewegen. Het is een aantal jaren geleden en ik werkte op een advocatenkantoor naast mijn studie rechten. De hele dag door werd ik geconfronteerd met mensen die ongelukkig zijn; ongelukkig met hun werk, hun partner, hun veel te hoge alimentatie. Mensen die op papier alle reden hebben om van hun leven een feestje te maken, maar voor wie dit om welke reden dan ook niet lukt.

Maar waarom zijn al deze mensen ongelukkig? Hebben ze allemaal een stomme baas of allemaal de verkeerde echtgenoot gekozen?  Dat fascineerde mij meer, dan dat ik geïnteresseerd was in een goede juridische uitkomst. Wat ik op dat moment nog niet door had, was dat ik eigenlijk een van hen was. Ik had een geweldig huis in het centrum van Amsterdam, leuke vriendinnen en interessante studie. Ik had een vrij, zorgeloos leven en toch was ook ik soms ongelukkig.

Nu, een aantal jaren later weet ik wat mij met die mensen verbond: we waren allemaal opzoek naar erkenning. Erkenning van onze partner, van onze baas en in mijn geval: erkenning van mijzelf. Als ik mijzelf op dat moment de erkenning had gegeven die ik nodig had, dan was ik niet zo moe geweest, dan had ik gedaan wat ik nu eindelijk na al die jaren durfde te doen: mijn hart volgen en mijn dromen achter na gaan.

Maar weet je, ik durf het juist nu omdat ik al die jaren iets anders heb gedaan. Die voorgaande jaren hebben mij zo gevormd dat ik nu klaar was voor een nieuw avontuur. Langzaam maar zeker werd ik in mijn karretje op de achtbaan omhoog getrokken. Steeds een beetje meer, steeds een beetje hoger. Het was soms eng, zwaar en spannend. Maar nu: nu roetsj ik naar beneden en lijkt het karretje niet te stoppen. Ik voel de vlinders in mijn buik en wil gillen van enthousiasme. Tot dat ik weer langzaam tot stilstand kom en vanuit daar weer omhoog getakeld zal worden op naar het volgende avontuur.

Zit u ook in ook in een roller coaster, maar vind u het nog een beetje spannend? Neem gerust contact met mij op dan ga ik een rondje met u mee.

 

  MAIL ME UW VRAAG   

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram
%d bloggers liken dit: