ONTDEKKEN WAT JE LEUK VINDT

Posted: 07/04/2016 by admin

ONTDEKKEN WAT JE LEUK VINDT

ONTDEKKEN WAT JE LEUK VINDT

Het klinkt zoveel simpeler dan het lijkt. Maar denk er maar eens over na: wat vind je naast je werk of samen zijn met je geliefde echt leuk om te doen? Of vind je je werk nog echt leuk om te doen? Waar krijg je energie van? Wat doe je om te ontspannen?

Nog niet zo lang geleden had ik zelf geen antwoorden kunnen geven op deze vragen. Ik kon me soms vervelen, of heel onrustig zijn en hoewel ik wist dat mijn Rechten studie niet passend was voor mij, wist ik ook niet wat het dan wel zou moeten zijn. Al met al kan je dit een behoorlijk vervelend gevoel geven en je heel onzeker maken. Ik werd zelfs jaloers op mijn eigen vriend omdat hij wél een passie had, en wél een baan had waar hij verandering in te gaan brengen.

Ik ben toen begonnen met iets waarvan ik niet had kunnen vermoeden dat het mij zo zou helpen mijn passie, en mijn drive te laten ontdekken. Ik ben namelijk begonnen met het maken van mijn ‘Visuele Sprookje’. Ik ben een boekje gaan maken waarvan ik wilde dat het een document zou worden waar alleen maar dingen in zouden staan waar ik gelukkig van werd. Niet mijn vriend, niet mijn moeder, of zelfs mijn geweten, er zouden alleen maar dingen in terecht komen waar ik helemaal blij van werd. Ik ben gaan scheuren in tijdschriften, ik ben plaatjes gaan zoeken op internet, ik ben quotes uit films die me aanspraken op gaan schrijven, stukjes uit de krant, kortom, alles wat me om welke reden dan ook aantrok kwam in dat boekje terecht. Enkel en alleen om de reden dat ik er blij van werd. Soms was het de sfeer op het plaatje, of was het specifiek iets wat erop stond, of soms de kleur of de lichtinval. Het kon van alles zijn.

Door simpelweg alleen te kijken naar ‘waar word ik blij van’ en niet meer en niet minder dan dan, train je de connectie in je hoofd om te gaan herkennen waar je blij van wordt. Je ervaart geen druk of stress omdat het niet over iets belangrijks gaat en steeds wanneer je opzoek gaat naar nieuwe plaatjes, of wanneer je even in je boekje kijkt, word je er blij van, want je ziet enkel dingen die jij leuk vindt. Dit lijkt misschien een kleine en wellicht zelfs zinloze oefening, maar geloof mij dat het proces van steeds ervaren waar je blij van wordt, je op den duur zal helpen te inzetten op momenten wanneer het er écht toe doet. Deel deze oefening online met iemand waarvan jij denkt dat hij of zij hem kan gebruiken. 

Wil je nog meer tips over hoe je kunt ontdekken wat je leuk vindt en hoe je meer geluk kunt ervaren? Schrijf je dan nu in voor mijn webinar ‘Train je geluk!’ dat ik donderdag 21 april om 19:30 zal geven. Er zijn beperkte plekken beschikbaar dus schrijf je snel in!

SCHRIJF JE HIER IN

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram

No Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: