OEFENING: Kwetsbaar durven zijn

Posted: 01/11/2016 by admin

OEFENING: JE KWETSBAAR OP DURVEN STELLEN
Hoe goed ben jij daar in?

Als je mijn ‘Ik moet iets bekennen’ blog van deze Power Post hebt gelezen weet je dat ook ik het hartstikke lastig vind om me kwetsbaar op te stellen. Ook weet je dan inmiddels waarom het zo verdomd lastig is om kwetsbaar te zijn. Omdat je kwetsbaar op durven stellen je wél heel veel kan brengen wil ik toch graag een oefening met jullie delen, die je hierin uitdaagd. Omdat ik zeker weet – ja dat is nogal een sterke uitspraak – dat hoe spannend het ook is, het je sowieso iets gaat brengen. 

hoe gaat het in zijn werk?

1) Neem een gedachte of situatie in gedachte, waar jij het lastig vind om over te praten.
2) Probeer op papier te omschrijven waarom je het zo lastig vind om deze kwestie met iemand te delen.
3) Probeer het gewenste beeld te omschrijven dat volgens jou, na het delen van deze kwestie niet meer bestaat. (Zie mijn blog “Ik moet iets bekennen”)
4) Wat zijn de kenmerken van dit gewenste beeld?

Je hebt nu op een rijtje, waarom je het zo lastig vind om deze kwestie te delen, aan welk beeld je graag zou willen voldoen en hoe de door jou gewenste versie van dit beeld eruit zou zien. 

5) Kies iemand die je vertrouwt en deel deze kwestie met hem of haar. Begin met het hardop uit te spreken van jouw kwetsbare gedachte of situatie. Leg vervolgens uit waarom je dit zo lastig vindt en wat het door jou gewenste beeld is.
6) Vraag wanneer je jouw verhaal volledig gedaan hebt wat zijn of haar gedachte hierover is. Denkt hij of zij ook dat jouw gewenste beeld nu niet meer bestaat? Is hij of zij het met je eens?
7) Bekijk wanneer je de situatie of gedachte volledig besproken hebt wat het delen van deze situatie je heeft opgeleverd. Ben je opgelucht? Voel je je gesteund? Is jouw beeld veranderd? 

Ik ben erg benieuwd wat het je heeft opgeleverd en zou het super leuk vinden wanneer je dit met mij deelt via een mailtje! Is er nog iets dat je lastig vindt? Wellicht kan ik je nog een beetje opweg helpen. 

Mail me hier

Volg VdS Empowerment ook online:

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram
%d bloggers liken dit: