MONDAY KICKOFF CARD: Werken

Posted: 01/08/2016 by admin

Werken, je moet er wel wat voor doen!

Als je een doel hebt, moet je er wel iets voor doen. 

Werken. We moeten aan de bak! Een duidelijke boodschap om niet alleen de week maar zelfs de nieuwe maand mee te beginnen. Dat belooft wat!

We lopen er allemaal vroeg of laat tegen aan: we willen dolgraag een bepaald doel bereiken, maar op de een of andere manier krijgen we het maar niet voor elkaar. Hoe kan dat nu toch? Waarom kunnen we ons zelf toch zo vreselijk in de weg zitten? Simpel gezegd om twee redenen: 

  1. Ofwel we zijn ons niet bewust van de patronen, waarmee we onszelf in de weg zitten; 
  2. Ofwel we zijn ons wél bewust maar zijn zo vastgeroest in onze oude, vertrouwde patronen dat we er voor kiezen om liever daarmee door te gaan. 

Met name optie nummer twee wil nogal eens voor de nodige weerstand zorgen. Want het is toch geen keus? “Het lukt gewoon niet!” “Ik kan het gewoon niet.” Helaas, wanneer er wel bewustwording heeft plaatsgevonden, maar het wil nog steeds niet lukken, kies je daar (on)bewust zelf voor. Een patroon dat mensen vaak lastig vinden om te horen én te doorbreken. 

Het kan helpen je jezelf af te vragen welke mogelijke ‘tweede winst’ je uit het behouden van het oude patroon haalt. Dus wat levert het je op om in het oude patroon te blijven hangen? Wanneer je daar achter bent kun je je afvragen of dit meer waard is dan je nieuw gestelde doel en is wederom…. de keus aan jou! 

Vind je het lastig om jouw doel te realiseren? Zou je hier korte maar doeltreffende begeleiding bij kunnen gebruiken? Overweeg dan eens een losse empowerment sessie van 1,5 waarin we samen gaan ontdekken waar jij jouw doel in de weg zit. 

Lees hier meer over de losse empowerment sessie

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram

No Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: