MONDAY KICKOFF CARD + EEN LEUKE PAAS OEFENING!

Posted: 28/03/2016 by admin

Toeval

 

toeval

Toeval bestaat niet, toch? MIS! Althans het is, zoals met alles in het leven, maar net wat jij erin ziet en van maakt. Ik geloof er in dat momenten van toeval juist kadootjes zijn. 

Kadootjes waar je extra aandacht aan moet besteden, omdat ze je iets willen vertellen, iets willen laten zien, je aandacht nodig hebben. Heb jij bijvoorbeeld wel eens dat je net aan iemand denkt en dat diegene op datzelfde moment een berichtje stuurt? Je denkt ergens aan en je partner begint ineens over precies hetzelfde. Je zit ergens mee en vriend of vriendin komt – onbedoeld – met een oplossing door je op een idee te brengen. Allemaal voorbeeldbeelden die je zou kunnen zien als toeval. Maar je zou ze ook kunnen zien als manieren van het universum om te laten weten dat je er iets mee moet, dat je op het juiste spoor zit. 

Welke kadootjes heb jij recentelijke gekregen? Wat vraagt jouw aandacht? Schrijf de volgende keer dat je een moment van toeval mee maakt, het moment eens op en kijk hoe dat ene moment je, achteraf een inzicht heeft gegeven of op het juiste moment kwam. Door je bewust te zijn van het feit dat het kadootjes kunnen zijn kun je er zelfs gebruik van gaan maken! 

Je kunt dan namelijk de rollen omdraaien: waar wil jij graag ‘toevallig’ een antwoord op? Iedere ochtend neem ik me iets voor waar ik die dag een antwoord op wil. Dat kan zijn inspiratie voor een leuke nieuwe oefening, inzicht bij een coachvraag die iemand heeft, een boek dat inspirerend kan zijn voor mijn praktijk enz enz, soms grote en soms iets kleinere verzoekjes voor een ‘toevallig’ antwoord. En of het nu een groot verzoek is of heel klein, het werkt ALTIJD! Zolang je maar goed op blijft letten en overal voor open staat. Toeval kan dan zitten in een ingeving, of iemand zegt iets tegen je wat je op een idee brengt, zelfs een reclame op tv kan naar een antwoord op jouw vraag leiden. Precies de omgekeerde versie van het zoeken naar paaseieren, laat dit toevals-ei maar naar jou komen! 

Dus gebruik je vrije paasdagen extra goed door de kadootjes voor jezelf te vinden. Waar wil jij graag antwoord op? Voor welke situatie zoek jij extra inspiratie of een duwtje in de goede richting? Neem je voordat je aan je dag begint, voor op welke specifieke vraag jij graag antwoord zou willen. Voel je blij met de wetenschap dat je ergens vandaag of de komende dagen een kadootje gaat krijgen in de vorm van een antwoord op deze vraag en laat het los. En ik weet zeker, dat als je er voor open staat het kadootje naar je toe komt! 

Geniet van al je kadootjes en deel deze oefening online zodat ook andere mensen hun kadootjes kunnen ontvangen!

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram

No Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: