MONDAY KICKOFF CARD: NEDERIG

Posted: 11/09/2016 by admin

Nederig

Kun jij goed nederig zijn? 

Toen ik deze kaart trok, had ik er eigenlijk een beetje moeite mee om hem te posten. Want ik gun jullie zo graag een fijn en prettig begin van de week en zelf had ik een beetje een negatieve associatie bij deze kaart. Maar los van het feit dat ik er heel erg in geloof dat ik precies die kaart trek die op dat moment dienend is, was mijn eigen negatieve associatie meteen een verwezenlijking van de boodschap. 

In een tijd waarin er zoveel mogelijk is als deze, en niet ‘the sky’ maar ‘je mind’ the limit is, moeten we op één ding waakzaam zijn: onze eigen arrogantie. Yep. Ik zei toch dat ik moeite had de week te beginnen met deze kaart. Maar toch is het belangrijk deze boodschap te delen en lezen.
Uiteraard is het belangrijk jouw leven vorm te geven naar een voor jou zo goed mogelijke vorm. Sterker nog dat is voor een groot deel waar het Visie Vierkant Traject over gaat: ontdekken hoe jij jouw leven zo in kunt delen dat het precies naar jouw visie is. 

Toch is het naast dat idee heel belangrijk je ten alle tijden één ding af te blijven vragen: ‘Welke vorm dient het grotere geheel?’. Is datgene wat jij wilt gaan doen ook dienend voor alle betrokken partijen? Komt de vorm van jouw visie ook ten goede aan alle betrokkenen of kan het om welke reden dan ook negatieve gevolgen hebben? Dit kan gelden voor de mensen om je heen, je familie, je partner maar uiteraard ook op grotere schaal. Wanneer het antwoord op deze vragen ‘nee’ is, hoeft het niet de bedoeling te zijn om jouw visie dan maar niet door te laten gaan, zeer zeker niet. De uitnodiging is puur om dan te kijken en zoeken naar een versie die wel dienend is voor alle betrokken partijen. 

Dus wat je ook gaat doen deze week, zorg ervoor dat je deze kaart in gedachten houdt. Waarschijnlijk komt hij van pas op verrassende momenten. Vind je het lastig om om te gaan met momenten of situaties die niet naar jouw zin verlopen en zou je het prettig vinden hier wat beter mee om te kunnen gaan? Neem dan vrijblijvend contact op door een mailtje te sturen en we kijken samen hoe we jouw patroon zouden kunnen veranderen. 

Stuur vrijblijvend een mailtje

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram

No Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: