MONDAY KICKOFF CARD

Posted: 14/03/2016 by admin

Eigenwijsheid

EIGENWIJSHEID 

 

Eigenwijsheid 

Heb je er wel eens bij stil gestaan wat het woord ‘eigenwijsheid’ letterlijk betekent? Nu je het zo vaak ziet staan valt waarschijnlijk ineens het kwartje: je eigen wijsheid! Ergens in de loop van de afgelopen jaren heeft het woord een beetje een nare bijsmaak gekregen en doet het je misschien zelfs denken aan een opstandige puber of  betweterige collega, maar eigenwijsheid is eigenlijk heel erg mooi.

Het betekent letterlijk luisteren naar je eigen wijsheid. En uiteraard betekent dit niet dat je niet meer open hoeft te staan voor de visie van iemand anders en dat je niet meer je blikveld zou moeten verruimen, maar als je goed naar je hart luistert ben jij de enige die weet wat écht goed is voor jou. Het is dus heel erg belangrijk dat je soms juist eigenwijs bent. Dus de volgende keer dat iemand je eigenwijs noemt, vat het dan niet op als commentaar maar juist als een compliment en zeg ‘Dank je!’. 

Vind jij het lastig om eigenwijs te zijn? Ik laat je graag zien hoe makkelijk het kan zijn, en wat de voordelen er van zijn. Mail me een omschrijving van wanneer jij het lastig kunt vinden om naar je eigenwijsheid te luisteren en ik geef je een persoonlijke tip! 

MAIL NU!

 

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram
%d bloggers liken dit: