EVEN HELEMAAL NIKS

Posted: 02/08/2016 by admin

En soms even helemaal niks.

Maar is dat wel écht helemaal niks? 

“Zo, van het weekend ga ik echt helemaal niks doen!”. Ik hoor het mijzelf met enige regelmaat zeggen. Maar vaak is dat ‘helemaal niks’,  helemaal geen ‘helemaal niks’. Ik heb afgesproken met vriendinnen, ik ga naar het museum met mijn vriend, we krijgen vrienden te eten, stiekem zit ik hier en daar toch nog te werken. Alles gaat in een tempo dat goed voelt voor mij, het zijn dingen die ik ontzettend leuk vind om te doen, maar écht helemaal niks kun je het niet noemen. 

Maar wanneer is iets dan, helemaal niks? Simpelweg wanneer je geen enkele vorm van afleiding hebt. Niemand om een gesprek mee te voeren. Geen boek om te lezen. Geen film om te kijken. Of geen werk om te doen. Nee, écht helemaal niks, behalve jij en jouw gedachten. Wanneer je hier af en toe bewust de ruimte voor neemt zul je niet alleen een sterk contact opbouwen met je intuïtie maar ook zul je ook open staan voor je meest geweldige ideeën en plannen!

Dus ik daag jullie uit om tijdens jullie vakantie minimaal een uur helemaal niks te doen! Dit kan zijn wanneer je lekker op een bedje op het strand ligt. Dit kan zijn wanneer je aan het wandelen bent en verder niks mee neemt aan telefoon of muziek. Dit kan zijn wanneer je op de bank zit met klassieke muziek op de achtergrond. Dit kan zelfs ontspannen in bad zijn.
De truc zit hem erin om alle gedachten die in het begin door je hoofd dwarrelen geen aandacht te geven. Je merkt dat ze er zijn, maar je laat ze weer aan je voorbij gaan. Je kunt jezelf hierbij helpen door even je blik op een ander punt te focussen of door je ademhaling te volgen. De kans is aanwezig dat er allerlei ideeën en emoties naar boven komen. merk ze op en laat ze weer gaan. 

Wanneer je dit een uur hebt gedaan, heb je pas écht even helemaal niks gedaan! Ik ben heel benieuwd wie van jullie het lukt en hoe jullie het ervaren. Laat het zeker via social media of per mail weten! 

Laat op mijn pagina weten hoe het ging!

 

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram

No Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: