DURF JIJ BANG TE ZIJN?

Posted: 12/07/2016 by admin

Durf jij bang te zijn?

Durf jij je angsten toe te laten? 

Het klinkt misschien nogal tegenstrijdig ‘Durf jij bang te zijn?’, maar wist je dat het ontzettend veel moed vergt om je angsten écht toe te laten en écht aan te gaan?
Veel mensen hebben zichzelf namelijk aangeleerd om hun angsten uit de weg te gaan. Veel voorkomende ontwijkingsmethodes zijn:

  • door verdoving op te zoeken in eten, drank of drugs;
  • door zich excessief bezig te houden met andere mensen;
  • door de angst te negeren en zich bijvoorbeeld te verschuilen in bergen werk of een andere afleiding; 
  • dwangmatige gewoonten aan te leren;
  • door het gevoel uit te schakelen en enkel nog vanuit het verstand te handelen. 

Stuk voor stuk patronen die ongetwijfeld op de een of andere manier voor herkenning zorgen. Het is ook helemaal niet vreemd dat we proberen onze angsten uit de weg te gaan, het is immers geen prettig gevoel, Het is echter wel goed om je te realiseren dat geen van deze manieren je helpt om de angst of de reden tot angst ook écht op te lossen. Het is slechts een schijnoplossing die maar van korte duur is. 

Herken jij jezelf of iemand uit je omgeving in een van deze patronen en zou je hier graag iets aan willen doen? Wil je hulp bij het écht aan gaan van je angsten zodat je daarna ook weer verder kunt en niet meer met deze angst te maken hoeft te hebben? Stuur me dan vrijblijvend een mail met je verhaal en we kijken samen hoe jij niet alleen je angsten aan kunt durven gaan, maar je ook sterker en zekerder kunt gaan voelen. 

Mail me nu

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram

No Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: