“Beat the burn-out! Workshop” Wat hebben we gedaan?

Posted: 30/11/2016 by admin

Beat the Burn-out! Wat hebben we gedaan?
Wat doe je eigenlijk tijdens een workshop “Burn-out verslaan?”

Afgelopen zondag was het zo ver, met 11 enthousiaste dames gingen we aan de slag om inzicht te krijgen in hun persoonlijke  burn-out situatie. Onze belangrijkste missie was om ondanks het heftige thema er toch een ontspannen en leuke middag van te maken en dat is gelukt!

maar hoe hebben jullie dat dan gedaan? 

Nou, leuk dat je dat vraagt. Om eerlijk te zijn kwamen daar een aantal dingen bij kijken. Ik noem ze hieronder graag voor jullie op. 

Maak Rotterdam

  1. Een te gekke locatie.
   Hier kan ik vrij kort over zijn Maak Rotterdam is: TE GEK! Femke en Froukje, de eigenaresses van Maak hebben een geweldig mooie zaak opgebouwd waar je absoluut een kijkje moet gaan nemen. Dit kan live in Rotterdam maar ook in hun webshop vind je ontzettend leuke dingen. Voor ons was het belangrijk dat we een locatie hadden waar we konden genieten van heerlijke catering, maar waar we tevens een fijne ruimte hadden om de workshop te geven. Bij Maak was het net alsof we in onze eigen woonkamer zaten en dus de perfecte basis om in een ontspannen sfeer een workshop te geven over toch wel een beladen onderwerp.

   Welkom leuke deelnemers!2. Een fijne groep deelnemers.
   Het succes van de workshop wordt voor een groot deel bepaald door het enthousiasme en de actieve deelname van de  deelnemers. Wat ben ik ongelofelijk trots op de meiden die, ondanks hun burn-out de weg naar Rotterdam hebben weten te vinden en actief aan de slag zijn gegaan. Want eerlijk is eerlijk de deur uit gaan tijdens het hebben van een burn-out kan soms als spannend zijn, dus laat staan zelfs naar een andere stad te gaan en daar samen te komen met mensen die je niet kent. Ik ben echt oprecht trots op alle deelnemers!
   3. Een leuk programma.
   Zoals gezegd was het voor Merel en Mij heel erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de workshop ontspannen en leuk zou zijn. “It is time voor a seriuous mindspa!” was onze ondertitel. Alsof je naar een SPA gaat om te ontspannen maar dan voor je hoofd.Maar hoe doe je dat met een heftig thema als burn-out? Een van de onderdelen was dit bovenstaande filmpje, waarna we besproken hebben hoe muziek iets in je losmaakt en hoe je hier gebruik van kunt maken.Alle verschillende oefeningen zouden aan het eind van de workshop samenkomen in één laatste oefening: het maken van jouw persoonlijke “This is me flyer”. Een flyer met daarop:

   – Wat heb ik nodig om te ontspannen en wat zorgt ervoor dat ik dit nu niet doe?
   – Hoe kan ik er dan voor zorgen dat ik dit nu wél ga doen?
   – Waar ligt jouw verlangen en hoe kun je hier gehoor aan geven.
   – Wat zijn jouw persoonlijke talenten? Waar ben je trots op, en welke zou ik juist minder wilt laten zien.
   – Tevens kwam er op de flyer te staan wat jouw persoonlijke alarmbellen zijn, wanneer je over jouw eigen grenzen heen gaat en hoe je dit kunt herkennen.
   – Er kwam op te staan waar ieders persoonlijke ontwikkelpunt lag.
   – En er kwam ook op te staan hoe je beter contact kunt maken met je gevoel en je kern, want dat is een grote en belangrijke sleutel bij het herstellen van een burn-out.
   Dit alles is nog maar een greep van datgene wat we allemaal behandeld hebben.

   Catering van Maak Rotterdam4. Last but certainly not least:geweldig lekker eten!
   Van al dat harde werken en inzichten verzamelen krijg je ontzettende trek! Gelukkig hadden de dames van Maak gezorgd voor een geweldig lekkere lunch met een zoete-aardappelsoep, salades, smoothies en overheerlijke sandwiches. Oprecht Soulfood waardoor we weer opgeladen aan de slag konden. 

It will be ok
Al met al was het een hele mooie middag waarin verhalen zijn gedeeld en erkenning is gevonden. We hebben laten zien dat het hebben van een burn-out zeker heftig kan zijn, maar niet onbespreekbaar is. We hebben ook laten zien dat je op een leuke en luchtige manier kunt werken aan je herstel en dat het niet per definitie een zwaar en lastig onderwerp hoeft te zijn. 

Heb jij naar aanleiding van dit onderwerp vragen, schroom dan niet mij een mailtje te sturen hierover. Ik vind het alleen maar leuk om jou verder opweg te helpen. Stuur je vragen naar rosanne@vds-empowerment.nl

Denk jij nou “Voor mij zou het ook een mooi moment zijn om in mezelf te investeren.” maar vind je een workshop of persoonlijke coaching nog een stap te ver? Dan heb ik wat leuks voor je. 

In het nieuwe jaar ga ik samen met één van mijn beste vriendinnen (iemand anders dan Merel) en haar spik splinter nieuwe bedrijf een online training geven over ditzelfde thema.

Een training die zal gaan over zowel het hebben van een burn-out als het herstel daarvan. Maar ook over, oververmoeid zijn en hoe je er voor kunt zorgen dat 2017 JOUW jaar gaat worden, waarin je weer gaat stralen!

Doordat het een online training is kun je hem op je eigen tempo volgen, vanuit je eigen huis. Is dat geen luxe?! Alsof dat nog niet genoeg is, zullen we hem in 3 verschillende versies aanbieden, waarvan 1 helemaal gratis!

Wil je als eerst op de hoogte zijn over deze online training? Schrijf je dan hieronder in en ontvang als eerste alle details van deze geweldig mooie training!
Schrijf je hier in!

 

Volg VdS-Empowerment ook online:

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram
%d bloggers liken dit: