THE MAGIC OF NEW BEGINNINGS

Posted: 21/07/2016 by admin

The magic of new beginnings

En wat hebben we magic zien ontstaan de afgelopen drie maanden.

De afgelopen drie maanden hebben we (Merel van degroenemeisjes.nl en ik) in drie workshop dagen, in totaal bijna 45 dames, mogen inspireren en handvatten mogen bieden om te ontdekken en doen wat ze écht leuk vinden. 

Het was ontzettend bijzonder om te zien, dat alleen het al het samen komen van de dames een boel erkenning gaf.

“Ik ben zo blij om te zien dat ik niet de enige ben die hiermee zit.” 

is een zin die wij veel hebben gehoord. En eigenlijk raakt daar ook meteen het aller belangrijkste thema van de workshop, namelijk erkenning voelen en krijgen voor wie jij bent en wat jij leuk vindt. Durven te gaan staan voor wat je leuk blijkt te vinden en de ruimte in nemen die dit vraagt. Dingen die uiteraard een stuk makkelijker gezegd zijn dan gedaan, maar geweldig om te kunnen zien dat alle dames stuk voor stuk op de goede richting zijn. 

Met het Visie Vierkant als leidraad hebben we gekeken hoe het komt dat het zo lastig is om te ontdekken wat je leuk vindt, maar ook wat je kunt doen om hier een antwoord op te krijgen: het trainen van je geluksspier! De deelnemers van de workshop weten dan precies waar ik het over heb. Een ‘spier’ die in ons allemaal zit, maar helaas vaak onderontwikkeld is. Gelukkig kun je hem heel goed trainen om op die manier te weten én voelen waar jij gelukkig van wordt. 

Durf jij uit te komen voor de dingen die je stom vindt?

Dat deden we onder andere door het voorstelrondje te baseren op twee dingen die je heel stom vindt. Van avocado’s niet maar niet willen rijpen tot onaardige mensen bij een klantenservice, heel wat irritaties zijn de revue gepasseerd. En zelfs die dingen helpen je te ontdekken en doen wat je leuk vindt. We hebben door middel van persoonlijke allergieën onderzocht waar ontwikkeling bij de dames zelf te halen viel en gezien waar ons ego onze intuïtie vaak in de weg zit. 

Ervaring Workshop

Hoewel de workshop dagen al een feest op zich waren, zijn de meeste spijkers met koppen toch wel tijdens de persoonlijke vervolg sessies geslagen. Geweldige doorbraken, concrete doelstellingen en heldere inzichten. Grootste plannen of juist berusting in inspiratie in de dop, vertrouwend op het proces. Alle versies op hun eigen manier even mooi. 

Met de zomer in volle gang maken Merel en ik ons op voor brainstorm sessies over volgende workshops. Want zo’n succes heeft natuurlijk een vervolg nodig!
Zijn er thema’s waar jij graag een workshop over zou willen volgen? Van het starten van je eigen blog of bedrijf, tot hoe je creatiever kunt gaan leven en het versterken van je intuïtie. Op dit moment staat alles nog open en zijn jullie suggesties van harte welkom! Dus is er een thema of onderwerp waar jij graag een workshop over zou zien, laat het dan onder deze post of via een mailtje weten en wie weet gaan we wel met jouw idee aan de slag! 

Deel je idee hier of onder de post

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram

No Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: