MONDAY KICKOFF CARD : Gezin

Posted: 01/05/2016 by admin

Gezin

GEZIN

Soms worden we zo meegenomen door onze agenda en de constante wil ‘meer uit het leven te halen’ dat we niet altijd genoeg tijd maken en nemen om er bij stil te staan waar het echt om gaat in ons leven. Hoe succesvol je ook bent in je werk, of hoe druk je misschien bent met je eigen gezin of relatie, tijd maken voor onze ouders, broers en zussen is net zo belangrijk en dierbaar. Uiteraard hoeft dit niet altijd letterlijk je geboorte gezin te zijn, maar kunnen dit ook de mensen zijn waarbij jij je als kind ‘thuis’ voelde.

Sterker nog, soms ligt juist daar het antwoord op de vragen waar je al een tijdje mee rond loopt. Doordat het gezin waar je vandaan komt zo ‘eigen’ is, maakt het direct patronen in je wakker.
Die patronen zullen wellicht niet altijd als prettig voelen, maar daardoor weet je wel precies dat daar de mogelijke opening naar ontwikkeling is.

Is het in dezelfde week als moederdag niet een mooie uitdaging je eens kwetsbaar op te stellen naar je aller naasten en eens met hen te delen wat er op dit moment speelt in je hoofd of hart? Misschien zijn het grote dingen of juist kleine dingen die je beroeren, misschien is het iets lastigs en pijnlijks of misschien is het juist heel mooi en fijn; datgene wat je beroert. Neem je eens voor de tijd te nemen om écht open te zijn en te zien wat je dat oplevert.

Mogelijk is moederdag een lastige dag voor je, omdat je geen moeder meer hebt. Dan kan het  juist mooi zijn met andere naasten, die je moeder ook goed gekend hebben te delen wat er nu speelt en samen te fantaseren over wat je moeder gezegd zou kunnen hebben. Ik weet zeker dat zelfs dat al helend kan zijn en je heel veel kan brengen.

Ben je benieuwd hoe de patronen van vroeger die je gezin bij je oproepen, je kunnen helpen bij lastige situaties van nu? Mail of bel me dan! Dan kijken we samen waar er voor jou ontwikkeling mogelijk is, die je verder kan helpen in situaties waar je nu tegenaan loopt.

Mail me vrijblijvend

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram

No Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: