MONDAY KICKOFF CARD: DE KIKKERKONING

Posted: 07/08/2016 by admin

De Kikkerkoning

Wist je dat…..

in het originele sprookje over de prinses en de kikker, de kikker niet in een prins verandert doordat de prinses hem kust, maar doordat ze hem op de grond gooit? Grappig hè? De symboliek daarvan heeft dan ook veel meer overeenkomst met ‘het echte’ leven, dan wanneer het enkel een kus zou zijn.

Zeg nou zelf al onze persoonlijke groei ontstaat op en na de momenten dat we pijn ervaren en veel minder op de momenten dat we ons gelukkig voelen. Vaak is alleen het gevoel van pijn zo onprettig dat we het niet direct kunnen zien als een kans en een ontwikkelmoment. Dat dit op het moment zelf lastig is op die manier te ervaren is natuurlijk niet zo gek. Dat we, wanneer we door de ergste pijn heen zijn, nog steeds niet doen, is gewoonweg jammer. 

Niet alleen helpt dat, het nare gevoel over een bepaalde situatie af te zwakken, maar het kan je zelfs helpen er juist een prettig gevoel aan over te houden. Uiteraard hebben dit soort ontwikkelingen in visie tijd nodig en die moet je jezelf ook zeker gunnen. Pijn mag er ook zijn, in zijn volle ornaat het liefst. Maar wanneer de pijn wat gezakt is en het moment daar is om door te gaan, is het geweldig om te kunnen voelen wat het je heeft gebracht. Misschien ben je sterker geworden door de situatie en kun je nu veel meer aan dan eerst. Misschien durf je beter voor jezelf op te komen en te gaan staan voor jouw visie. Of misschien heeft de situatie ervoor gezorgd dat je band met iemand nog diepgaander en sterker is geworden. 

Ik durf met zekerheid te zeggen dat uit iedere ‘nare’ situatie een cadeau te halen valt, hoe lastig die soms ook is te zien. Vind jij het lastig om de cadeaus uit jouw (recente) verleden te zien en zou je hier eens over willen praten? Neem dat vrijblijvend contact op voor bijvoorbeeld een losse empowerment sessie waarin we in 1,5 uur bekijken welke cadeaus er voor jou voor het oprapen liggen. 

Neem vrijblijvend contact op

 (Bronvermelding: https://nl.wikipedia.org/wiki/De_kikkerkoning) 

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram

No Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: