MERAKI GREECE

Posted: 07/09/2016 by admin

Meraki Greece

Met ‘Meraki’ op ‘Kairos’

Ik ontmoet Eleni in een koffietentje op de Van Woustraat na een ‘hookup’ van mijn vriend. Het was in Januari 2016 en ik was net mijn eigen bedrijf begonnen. “Eleni heeft haar baan opgezegd en gaat iets beginnen in Griekenland, een soort plek voor persoonlijke ontwikkeling. Het volgen van je hart enzo” waren als ik mij goed kan herinneren zijn exacte woorden. In één zin hoorde ik twee grote liefdes bij elkaar namelijk Griekenland en mijn persoonlijke missie om meer mensen te inspireren hun hart te volgen. Ik was dus direct verkocht. 

Eleni Karathanasi

Al snel werd duidelijk hoeveel raakvlakken onze missies hadden en hoe we ons herkende in elkaars verhaal. Het was daar, voor het eerst dat ik iemand hoorde zeggen “als ik iets zeg of hoor wat zo waar is, wat je ziel raakt, krijg ik overal kippenvel” Ik heb dat ook en had het nog nooit iemand anders horen zeggen. Soms zeg ik iets tegen iemand tijdens een empowerment sessie, waarna ik direct overal kippenvel krijg. Dan weet ik hoe waar en waardevol hetgene is wat ik zojuist hebt gezegd. Hoe gek dat misschien ook klinkt om over je eigen woorden te zeggen. Het is alsof die woorden de essentie van het gesprek raken en het op die manier bevestigd wordt. Een prachtige bevestiging van datgene wat we aan het bespreken zijn. Vanaf dat moment werd alleen maar meer bevestigd hoeveel raakvlakken onze beider missies hadden en hebben. 

Eleni werkte jarenlang in de Amstedamse reclame wereld en heeft daarnaast haar eigen blog “Guts and Tales” waarin ze mensen een podium geeft die hun hart volgen en daar hun leven van maken. Na zoveel met mensen in aanraking te zijn gekomen die niks anders doen dan hun hart te volgen, wist Eleni dat er maar één ding op zat, haar eigen hart volgen.

Meraki

Ze zei haar baan op en vertrok naar Griekenland waar haar roots liggen. Het plan was om in Griekenland een kruisbestuiving te laten plaatsvinden. Een kruisbestuiving waarbij de lokale bevolking aangesproken wordt op hun talent en wat ze drijft vanuit hun hart. Op een plek waar mensen vanuit Nederland naar toe kunnen komen om geinspireerd te worden om naar hun hart te gaan luisteren en meer met ‘Meraki’ te gaan leven. 

En hoe kun je dat beter doen in een land waar de mensen dat als vanzelfsprekend doen? De verschillende keren dat ik op mijn geliefde Kreta was, heb ik mij afgevraagd wat het toch is aan het eiland dat bij mij zo’n innerlijke rust brengt. Tot ik het na de laatste keer wist: de mensen. De mensen op Kreta (en in Griekenland) ‘zijn’ gewoon. Ze zitten, ze werken, ze leven, ze hebben lief, ze zijn. En alles met ‘Meraki’. Ik wist van moment één dat de missie van Eleni in combinatie met het land en gouden combinatie zou zijn. 

Athene

The house of Meraki

Eleni is op dit moment bezig een plek te vinden en creëren waar zij mensen uit wil nodigen en inspireren hun ‘Meraki’ te leven. Zij zal dit doen in de vorm van een huis, waar je kunt komen logeren, vakantie vieren, ontspannen en jezelf kunt ontwikkelen. Niks moet, alles kan en mag. Laat je verleiden om ‘gewoon te zijn’ en te ervaren wat er is. Geniet van de omgeving, de mensen en de natuur. Praat, ontdek en ervaar, in de breedste zin van het woord. Verstop je in een bibliotheek aan inspirerende boeken of ervaar waarom er niks meer ‘mindfull’ is dat de griekse manier van koken. Er kunnen sprekers zijn, of inspirators, allemaal mensen die hun Meraki met jou willen delen. En dat alles op ‘Kairos’ mijn andere lievelingswoord. Waarvan de letterlijke betekenis is:

Kairos

Dus zeer binnenkort wanneer het Kairos is voor ‘Meraki Greece’ zal zij haar deuren openen. Volg in de tussentijd Meraki Greece online via instagram en laat je door de foto’s van Eleni inspireren vanuit Meraki te leven. 

Bezoek Meraki Greece

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram

No Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: