MONDAY KICKOFF CARD

Posted: 17/04/2016 by admin

Krokodillen tranen om het verleden

KROKODILLENTRANEN

omdat vervelende gebeurtenissen een onprettig gevoel veroorzaken, blijven deze, over het algemeen, makkelijker in je geheugen hangen dan prettige gebeurtenissen.
Probeer maar eens drie vervelende gebeurtenissen uit je verleden te bedenken en daarna drie fijne gebeurtenissen uit je verleden te bedenken. De kans is groot dat de vervelende gebeurtenissen je veel makkelijker af gaan. Best jammer;  aangezien fijne herinneringen je een prettiger gevoel opleveren.

Nu kun je de gebeurtenissen uit je verleden niet veranderen, maar wel jouw visie daarop, waardoor het wellicht een iets minder vervelende herinnering wordt.
Je kunt namelijk van iedere gebeurtenis in je leven iets leren, juist van de vervelende, ook wanneer het een gebeurtenis is die wellicht buiten je macht om is gebeurd.

Probeer je maar eens in te denken wat je specifiek van de drie eerder genoemde vervelende gebeurtenissen geleerd hebt, hoe het je verrijkt heeft of waar je door die gebeurtenis gegroeid bent. Hoe vervelend de gebeurtenis ook is, het heeft je dus ook iets opgeleverd. Als je het meer vanuit die kant kunt bekijken zal de intensiteit van het nare gevoel wat afnemen en je dankbaarheid toenemen, waardoor het niet alleen meer een nare gebeurtenis is.

Op die manier is het gemakkelijker vervelende momenten uit het verleden los te laten en niet leidend te laten zijn in de keuzes van vandaag. Je kunt dan met ‘de kennis van nu’ keuzes maken, die dienend zijn voor jou en de situatie waar je je nu in begeeft, in plaats van je keuzes te laten beïnvloeden door emoties die voort komen uit situaties uit het verleden.

Zet een reminder in je agenda voor bijvoorbeeld vrijdag en kijk dan hoe het thema van deze kaart terug is gekomen in de week, op die manier blijf je alert en kun je wellicht jezelf wat bijsturen.
Succes!

Vind je het lastig momenten uit het verleden los te laten? Heb je moeite met gewenste doelen nu écht te bereiken? Ik kijk graag met je mee en geef je concrete handvatten om weer op weg te gaan. Neem vrijblijvend contact op en ontdek hoe je een gratis empowerment sessie kunt ontvangen

Mail nu!

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram

No Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: