IT’S OK TO ASK FOR HELP

Posted: 15/03/2016 by admin

IT'S OK TO ASK FOR HELP - Hulp

 

Hoe goed kun jij om hulp vragen?

Het klinkt misschien ironisch vanuit mijn kant, maar als ik één ding lastig vind om te doen, dan is het om hulp vragen. Hoewel ik heel goed weet dat dit soms echt nodig is, is dit voor mij gemakkelijker gezegd dan gedaan. Toch ben ik er een aantal jaren geleden op een pittige manier achter gekomen hoe belangrijk het is om op tijd aan de bel te trekken qua hulp. Ik belandde – voor mijn gevoel van de één op de andere dag- in een burn out. Ik was thuis van mijn werk omdat ik de griep had, en stortte gaandeweg de dag als maar meer in, totdat ik letterlijk niks meer kon. Dat van de één op de andere dag, was natuurlijk helemaal niet het geval. Het kwam door een opeenstapeling van verschillende dingen, waaronder het niet om hulp kunnen vragen.

Ik vond het lastig om mij kwetsbaar op te stellen, naar een ander maar ook zeker naar mijzelf. Ik vond het lastig mijn emoties onder woorden te brengen. Ik vond dat ik niet moest zeuren en dat ik sterk moest zijn. Ik was bang dat mensen van alles van mij zonden vinden als ik mijn gevoel met hen zou delen. En bovenal was ik bang, dat als ik om hulp zou vragen en het dus hardop moest uitspreken mijn probleem, dat mijn ‘probleem’ dan pas echt werkelijkheid zou worden. Kortom een heleboel redenen om niet aan de bel te trekken, herkenbaar?

Is het je opgevallen dat in al deze gedachten heel veel veroordelingen en angst verscholen zit? Veroordelingen en angsten die het gevoel van eenzaamheid, angst, onzekerheid en vermoeidheid alleen maar hebben vergroot. Nergens hebben die veroordelingen of angsten tot een constructieve oplossing geleid.  De constructieve oplossingen kwamen pas toen ik helemaal instortte en daardoor verplicht werd mijn angsten en onzekerheden met mensen te delen en hen om hulp te vragen.

De grap is; het is niet het om hulp vragen aan de ander wat het nu zo vreselijk moeilijk maakt, maar het erkennen van jezelf; je eigen angst en onzekerheid onder ogen zien, daar zit de moeilijkheid. Jezelf in de spiegel durven zien en echt voelen dat je je niet prettig voelt, dat je bang bent en onzeker. Het huilen, schreeuwen en het voelen van de paniek. Dat is wat je gaat helpen. Dat is wat je laat groeien. En daarnaast? daarnaast zijn er mensen die je kunnen helpen. Mensen zoals ik. Ik help je graag door bijvoorbeeld het Visie Vierkant Traject waarbij je de gebruiksaanwijzing voor jezelf gaat samenstellen zodat jij in het vervolg precies weet waar jouw kwetsbare punten zitten en waar en hoe je juist meer je eigen kracht kunt ervaren. Het is een gebruiksaanwijzing op maat die je de komende jaren kunt gaan gebruiken, een diepte investering dus! Als je het Visie Vierkant traject vóór 21 maart aanstaande aanvraagt ontvang je ook nog eens meer dan €100,- korting!Dus als je uitgehuild, geschreeuwd en gelachen bent, bel me dan, dan ga ik je helpen!

VRAAG OM HULP

 

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram

No Comments

Geef een reactie

SCHRIJF U NU IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

First Name
Email address
%d bloggers liken dit: