De kracht van dankbaarheid

Posted: 22/03/2016 by admin

De kracht van dankbaarheid
de kracht van dankbaarheid 

Op de ´morning after´ van wederom een reeks afschuwelijke gebeurtenissen gaat er sinds gister van alles door mijn hoofd: Angst, woede, ongeloof, onbegrip, kracht, ik merk dat ik er niet een eenduidig gevoel aan kan koppelen. Gelukkig hoeft dat ook niet, want wat moet je hiervan denken en van vinden? Is er een ‘juiste’ emotie aan te koppelen? Iedereen doet het op zijn eigen manier en op zijn eigen tijd. De een zal wellicht meer angst voelen en de ander meer woede, beide mag er zijn. 

Enige tijd geleden heb ik geschreven over de kracht van je gedachten en welke invloed deze hebben op je lichaam en je gezondheid. Mocht je hem gemist hebben kun je deze hier terug lezen.

Omdat de invloed van -en het verschil tussen negatieve en positieve gedachten, zo ontzettend groot is wil ik een voorstel doen. Ik wil je uitnodigen om vandaag, ondanks en misschien juist dankzij, alle afschuwelijke nieuwsberichten te focussen op wat er wél is. Waar ben jij nu, juist nu, dankbaar voor? Ben je gezond? Is jouw gezin veilig? Woon je op een plek waar jij je veilig voelt? Kun je nog iedere dag naar je werk? Krijgen je kinderen iedere dag de kans zich te ontwikkelen op school?

Kortom waar ben jij dankbaar voor? Laat het onder deze post of online weten en deel dit bericht om juist nu, het gevoel van dankbaarheid te versterken en te zorgen dat we daarmee ons samen sterk en bevoorrecht voelen. 

 

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram

No Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: