VEEL GESTELDE VRAGEN

Betekenis Empowerment
zit jouw vraag hier tussen?
  • “Wat is de betekenis van empowerment?”
   Empowerment is een woord van Engelse afkomst, waar eigenlijk geen letterlijke Nederlandse vertaling voor is. Als je het naar het Nederlands zou willen vertalen betekent het: ‘Iemand tot iets in staat stellen’. Je zou het ook kunnen vertalen als ‘Je innerlijke kracht ervaren en inzetten’.


   Door een empowerment sessie word jij dus in staat gesteld jouw innerlijke kracht te ervaren en deze in te zetten ten behoefte van jouw persoonlijke doelen, dromen en wensen.

 

 • “Kan ik ook gespreid betalen?”
  Ja dat kan zeker. Zoals je wellicht hebt gelezen is het mijn missie om persoonlijke ontwikkeling uit de taboesfeer te halen en juist aantrekkelijk en leuk te maken. Dit kan mijn inziens alleen wanneer het ook financieel toegankelijk is. Geld mag wat mij betreft dus niet de reden zijn, om niet te kiezen voor persoonlijke ontwikkeling. Om die reden is het altijd mogelijk om gespreid, in een door jou gewenst tempo, te betalen.

 

  • “Hoe weet ik of empowerment iets voor mij is?”
   Persoonlijke ontwikkeling werkt het best wanneer je begeleid wordt door iemand met wie je een klik hebt. Wanneer jij je veilig en op je gemakt voelt kun je immers het beste groeien en ontwikkelen. Om die reden vind ik het erg belangrijk om altijd eerst een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek te voeren waarin we elkaar leren kennen en we bespreken waar je naar op zoek bent.
   Tijdens dit gesprek bespreken we: wat jouw huidige situatie is, wat jouw gewenste doel is en hoe we dit samen zouden kunnen bereiken. Dit kan zowel live, maar ook via Skype of telefonisch. Pas wanneer voor jou helder is wat we samen zouden kunnen doen én je een prettig gevoel erbij hebt gaan we samen aan de slag. Voelt het om welke reden dan ook niet goed voor jou, is dit geen enkel probleem en zit je dus nergens aan vast.

 

  • “Wordt mijn begeleiding vergoed?”
   Er zijn een aantal manieren waarop empowerment (gedeeltelijk) kan worden vergoed.
    

   Via jouw werkgever:Een werkgever heeft vaak een scholings – en ontwikkelingsbudget, dat er speciaal     voor bestaat om werknemers te laten ontwikkelen. Jouw werkgever heeft er namelijk baat bij dat jij zo fit en gezond mogelijk bent en zo goed mogelijk in je vel zit. Informeer dus bij jouw werkgever of HR afdeling wat hier de mogelijkheden voor zijn. Er bestaat voor werkgevers een speciale voorlichtingsflyer die je desgewenst hier kunt aanvragen.

   – Via de Arbodienst:
   In het kader van de Wet verbetering Poortwachter, zijn veel werkgevers bereid om   na overleg met de bedrijfsarts een traject dat herstel bevordert te vergoeden. Dit om langdurig ziekteverzuim terug te dringen of te voorkomen en wegens burn-out   preventie en herstel. Neem hiervoor contact op met je werkgever, bedrijfsarts of   Arbodienst.
   LET OP: Bedrijven werken vaak met een grote organisatie waar vanuit begeleiding wordt aangeboden. De ervaring leert dat als jij om welke reden dan ook jouw eigen coach aan wilt dragen, bedrijven hier welwillend tegenover staan omdat voor hen enkel jouw herstel voorop staat.

   – Via de Belastingdienst:
   Wanneer je als particulier de kosten voor coaching zelf betaalt, dan kun je deze kosten inclusief de BTW als scholingskosten aftrekken. Het doel van het traject moet dan gericht zijn op: “verandering van positie of het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid”. Informeer vooraf bij de Belastingdienst voor meer informatie.

   Voor zelfstandige ondernemers zijn de kosten voor coaching altijd aftrekbaar als bedrijfskosten.

  • “Waarom duurt een traject minimaal 6 weken?”
   Persoonlijke ontwikkeling vindt plaats in jouw dagelijkse leven. Inzichten krijgen en patronen leren  kennen kan bij mij aan tafel, of in je eigen vertrouwde omgeving wanneer je kiest voor e-coaching. De daadwerkelijke groei en ontwikkeling zal plaatsvinden in jouw dagelijkse leven. Stapje voor stapje, kom je samen met mijn begeleiding steeds een beetje dichter bij jouw persoonlijke doel. Om ervoor zorg te dragen dat deze ontwikkeling duurzaam is en niet nadien weer weg ebt, is de duur van een traject minimaal 6 weken.
 • “Moet ik persé een traject afnemen of is er ook een andere optie?”
  Absoluut niet, om die reden bestaat ‘Empowerment op maat’. Omdat ik van mening ben dat wanneer je in jezelf investeert, dit ook duurzaam moet zijn, geef ik mijn voorkeur aan een traject. Tijdens een traject ontvang je een compleet overzicht van wie jij bent en waar jouw talenten liggen en waar jij jezelf in de weg zit. Op die manier kun je dit overzicht duurzaam en langdurig gebruiken en inzetten. Zit jij echter met een concrete en kortere vraag, is het heel goed mogelijk deze tijdens 1 of meerdere losse sessies te bespreken. Dit is dus geen enkel probleem.


  Kies je voor empowerment op maat, dan kies je ervoor samen met mij te kijken wat jij of jouw bedrijf nodig heeft. Dit kunnen losse sessies zijn, maar ook trainingen, workshops of lezingen. Samen kijken we wat jij nodig hebt of wat jouw bedrijf nodig heeft om innerlijke kracht weer te voelen en ervaren.

  Zit jouw vraag hier nog niet tussen? Stuur me dan even een mailtje via onderstaande knop en ik geef je zo snel mogelijk antwoord!
  Stel hier je vraag

Rosanne van den Sigtenhorst

 

 

What's your story?

 

 

Ervaring Van den Sigtenhorst Empowerment

 

Wanneer onzekerheid, stress of een burn-out jou weerhoudt je échte zelf te zijn.

%d bloggers liken dit: