BEN JIJ NOG IN ONTWIKKELING?

Posted: 26/05/2016 by admin

Ben jij nog in ontwikkeling?

voor ontwikkeling uit je comfortzone

Er zijn nogal eens momenten dat ik denk “waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen?!”. En veel van die momenten hebben te maken met mijn bijna onstilbare  honger naar meer, altijd meer ontwikkeling. Dat wil zeggen, sinds ik ben gaan vertrouwen op mijn intuïtie. Want die is eigenlijk de grote aanstichter van dit alles.

Sinds ik na lang zoeken de kunst heb geleerd om naar mijn hart en mijn intuïtie te gaan luisteren, zijn die me vaak, heel vaak, voor op mijn verstand. Sterker nog, ik weet dat op het moment dat mijn verstand zich ermee gaat bemoeien dat bijna ieder idee afgeschoten zal worden, vanuit angst. Om die reden probeer ik zo goed en zo kwaad als het kan, de momenten dat mijn intuïtie van zich laat horen, onmiddellijk actie te ondernemen voordat mijn verstand zich ermee gaat bemoeien.

Zo ook op het moment dat mijn intuïtie voelde dat het een geweldig leuk en goed idee zou zijn om, een vriend van de familie, Harm Wesselink van View Master, met een enorme staat van dienst als coach en trainer, te vragen of ik bij hem stage mocht gaan lopen. Het kwam in mij op, op een zaterdagmiddag en voordat mijn verstand mij uit dit idee kon praten, had ik Harm al een bericht gestuurd. “Waarom wil je bij mij stage lopen?” “Omdat je geweldig goed bent in wat je doet, ik veel van je zou kunnen leren en omdat dit nu in mij opkomt en morgen mijn verstand 10 redenen heeft verzonnen om het niet te doen.”

Dat was voldoende, mijn sollicitatie als stagiair was overtuigend geslaagd. Ik was ineens van alleen eigenaar van Van den Sigtenhorst Empowerment, eigenenaar / stagiair. Een betere combinatie had ik niet kunnen verzinnen.

Gister was het zo ver en mocht ik voor het eerst een dag mee lopen. Een dag waarbij Harm en collega Wilna een 30 man tellend managementteam begeleidde van een groot internationaal farmaceutisch concern. En zo zat ik vanachter mijn veilige keukentafel tussen zowel top trainers en coaches als top managers, en dacht ik weer even “Waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen?!”
Maar naast die gedachte van angst en onzekerheid ontstonden tegelijkertijd heel veel vlinders van geluk, want wat was dit geweldig gaaf, en wat voelde ik mij vereerd dat ik daar tussen mocht zitten. Hoe langer ik daar zat hoe meer geluksvlinders er zich in mijn buik verzamelden en toen wist ik heel zeker: hier ligt niet alleen mijn ontwikkeling, ver heel ver buiten mijn  comfortzone, maar ook mijn geluk.

Dus de volgende keer dat mijn intuïtie weer eens een idee heeft, zal ik wederom tegen beter weten in – direct actie ondernemen, voordat mijn verstand denkt “Waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen?!” want de ervaring leert, mijn intuïtie heeft de beste ideeën en mijn verstand is maar een angstluis. 

Wil jij ook graag meer naar je intuïtie gaan luisteren en jezelf ontwikkelen, maar weet je niet hoe? Mail me dan en ik kijk samen met jou hoe we jouw intuïtie aan de praat krijgen!

Mail nu!

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram

No Comments

Geef een reactie

GET YOUR EMAIL UPDATES

First Name
Email address
%d bloggers liken dit: