BEN JIJ KLAAR VOOR EEN NIEUW BEGIN?

Posted: 24/05/2016 by admin

Een nieuw begin

Wanneer is het tijd voor een nieuw begin? 

De deelnemers van de workshop van afgelopen zaterdag komt deze tekst waarschijnlijk bekend voor. Tevens hadden zijn door hun deelname aan de workshop al besloten: ‘Het is tijd voor een nieuwe wending’, maar wat die wending precies in zou houden wisten ze niet.

Vaak werkt het zo; je voelt al langer dat de manier zoals het leven nu gaat je geen energie geeft en misschien wel te veel energie kost. Ergens in je onderbuik weet je dat het tijd is voor een nieuw begin! Vaak komen we pas in beweging op het moment dat het echt heel erg onprettig begint te voelen, dat is het moment dat je van binnen uit besluit: vanaf nu ga ik het anders aanpakken.
Soms heb je wat langer nodig om tot dat besluit te komen en heb je misschien zelfs een fysieke ‘halt’ nodig om echt het roer om te gooien. Welke versie het ook is, ons lijf laat vaak al ver voordat jij het door hebt op verschillende manieren merken, dat dit niet meer de juiste weg voor je is.

Zo kun je bijvoorbeeld merken dat sommige situaties je extra moe maken, of dat je vaker op terug komende momenten hoofdpijn ervaart of spanning in je schouderbladen. Grappig genoeg luisteren we wel naar deze signalen maar op een redelijk oppervlakkige manier: we gaan een keer vroeg naar bed, nemen een aspirine, of boeken een massage om de spanning weg te masseren. Maar heb je je wel eens afgevraagd wat de onderliggende oorzaak is van deze spanning en waar deze fysieke klachten wellicht een gevolg van zijn?

Je lijf is een ontzettend goede graadmeter waar het je algehele gesteldheid betreft en geeft jouw gemoedstoestand vaak veel eerder aan, dan dat jij het door hebt.

Spreek met jezelf eens af deze week je bewust te zijn van wat je voelt in je lichaam. Waar voel je iets? Wat voel je? Komt het vaker terug? Op welke momenten komt het terug? Probeer eens te zien of je hier een lijn in kunt herkennen en of je voor jezelf kunt ontdekken, hoe en waar jij een klein nieuw begin kunt/wilt maken.

Verlang je wel naar een nieuw begin maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Mail of bel dan voor een vrijblijvende afspraak en dan kijken we samen hoe jij een passend nieuw begin kunt maken.

Mail nu!

 

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram

No Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: